Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Malatya 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunuyor.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:Kartalkaya'da yitirdiğimiz canların üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm milletimize tekrar başsağlığı diliyorum.
Gece saat 03.27'de başlayan yangın haber alınır alınmaz tüm imkanlar seferber edildi. İlk müdahaleler süratle yapıldı. Çalışmalara 550 personel katıldı. Facianın tüm yönleriyle araştırması için gerekli soruşturmalar başlatıldı. Cumhuriyet savcılarımız ve müfettişlerimiz soruşturmasıyı derinleştirerek yürütüyor. AK Parti hazırlamış olduğu araştırma önergesini sundu. Hata, görevi ihmal, usulsüzlük sebebiyle bu büyük acıyı yaşatanlar hesap verecek. 14 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra da gereken neyse yapılacak. Böyle üzüntü verici bir olay karşısında siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Birileriyle laf dalaşını girmek acılı ailelere hürmetsizlik olacaktır. Buraya herhangi helal getirecek tartışmayı elimizin tersiyle itiyoruz. Ana muhalefetin kimi aktörlerinin milletin acısına saygı göstermek yerine pervasızca sağa sola saldırmalarını eshefle karşılıyoruz.
En acı teşhis: Babalarına son kez böyle gülümsediler
GÖNÜLLER KAZANMAYA GAYRET ETTİK
11 ilimizde 201 bin 431 bağımsız bölümü teslim etmiş olduk. Malatyalı kardeşlerimiz müsterih olsun, ne söz verdiysek onu yerine getireceğiz. Hem deprem konutlarımız hem de çevre yolu Malatya'mıza hayırlı olsun. Emeği geçen kurumlarımızı tebrik ediyorum. AK Parti Malatya 8. il kongremizin demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizleri coşkuyla bağrınıza bastığınız için her birinize teşekkürlerimi iletiyorum. Siz arkamızda olduğunuz sürece sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak 3 Kasım 2002'den bu yana milletin emanetini taşıyoruz. Laf değil nifak değil iş ürettik, hizmet, eser ürettik. Gönüller kazanmaya gayret ettik.
Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yangın faciası! Gözaltı sayısı artıyor