Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yarıyıl tatilinde çalışması yasak olan öğretmenlerin, Era Koleji tarafından çalışmaya zorlandığı öne sürüldü. Tatil döneminde planlanan bu uygulamaya itiraz eden bazı öğretmenlerin ise fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldığı iddia edildi. "UYARDILAR, DARP EDİLDİLER"İddialara göre, Ankara Çayyolu’nda bulunan Era Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne aykırı bir şekilde, yarıyıl tatilinde öğretmenleri ders vermeye zorladı. İhlal üzerine harekete geçen Öğretmen Sendikası, kurumu uyararak bu uygulamayı durdurmasını talep etti. Ancak, okul yönetiminden yanıt alınamayınca, sendika temsilcileri konuyu yerinde incelemek üzere okula gitti. Okula gelen sendika temsilcileri, derslerin yapılmadığını iddia eden yönetimden sınıfları göstermelerini istedi. Bu talep reddedildiği gibi, kendisini “şef” olarak tanıtan Murat Erdem adlı kişinin, sendika temsilcilerinden birinin yüzünü sıkarak ittiği iddia edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Öğretmen Sendikası, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: Sendika, tüm eğitim emekçilerini dayanışmaya çağırdı ve şu ifadelerle sözlerini noktaladı:“Öğretmenlere yönelik bu hadsiz saldırılar ve yasa dışı uygulamalar karşısında bir arada durarak mücadele edeceğiz. Bu olay, eğitim camiası için bir sınavdır.”BAKANLIĞA VE MÜFETTİŞLERE ÇAĞRISendika, söz konusu olayın ardından Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’na şikayette bulundu. Açıklamada, “Milli Eğitim yetkilileri ve müfettişler, öğretmenlerin bu hak ihlaline karşı korunması için harekete geçmelidir. Aksi takdirde, bu yasa dışı uygulamaların ve şiddetin önü alınamaz” denildi.Sendika temsilcileri, "Eğitimcilerimizin meslek onuruna yönelik bu saldırıları kabul etmiyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" diyerek olayın hukuki boyutta takip edileceğini belirtti.Bu haberi kaçırmayın 20 milyon öğrenci karne alıyor! Ara tatil heyecanı... Devamını Oku Bu haberi kaçırmayın İşte böyle görünecek: Karneler değişti, yerine 'gelişim raporu' geldi Devamını Oku